Business

Voedingssupplementen zijn belangrijk voor een optimale gezondheid

Naar schatting consumeren we vandaag slechts 40% van de voedingswaarde van voedsel. Sommige rapporten suggereren dat dit niet het geval is, maar velen gaan verder dat dit aantal eigenlijk lager is. Hoe dan ook, tenzij je een tuin in de buurt hebt waar elke dag vers, biologisch voedsel te eten is, denk ik dat het voedsel dat in de supermarkt verkrijgbaar is, echt een tekort aan voedingsstoffen heeft.

Veel vers voedsel legt lange afstanden af en veel wordt verwerkt om de houdbaarheid te verlengen. Om de best mogelijke opbrengsten te krijgen, moeten producenten vertrouwen op kunstmest,  voedingssupplementen kopen en pesticiden voor hun gewassen, terwijl anderen groeihormonen, antibiotica en onmenselijke opsluiting gebruiken voor hun dierlijke productie. (Overigens, van wat ik begrijp over antibiotica die worden gegeven aan dieren die aan tafel komen… als het dier in een schone, niet-verstopte omgeving wordt gehouden waar het zijn poten kan strekken en wat frisse lucht kan krijgen, zijn antibiotica niet nodig . En dagelijks zonlicht. Nog een reden om biologisch te kopen.)

Calorierijke, vetrijke, suikerrijke en vezelarme voedingsmiddelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar en worden veel goedkoper dan voedzame voedingsmiddelen zoals fruit en groenten naarmate de bezorgdheid over bewerkte voedingsmiddelen toeneemt. De beschikbaarheid en betaalbare prijzen van bewerkte, energierijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker en vet zijn aantrekkelijk voor zowel de portemonnee als de smaakpapillen, maar ze zijn niet zonder gevolgen. Obesitas, hartaandoeningen, artritis, diabetes en andere chronische ziekten winnen terrein in Noord-Amerika en onderzoekers beginnen nu te erkennen dat voeding een grote rol speelt bij het voorkomen en behandelen van de ziekte.

Evenwicht, variatie en matiging zijn de sleutel tot een gezond voedingspatroon. Een uitgebalanceerde verhouding van voedingsmiddelen uit verschillende voedselgroepen, een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit verschillende voedselgroepen en voldoende voedselinname zouden de voedingsstoffen moeten leveren die we nodig hebben om in leven te blijven.

In de loop van de tijd hebben de vorderingen in de voedingsindustrie de voedselkwaliteit en -veiligheid verbeterd, maar er zijn nog steeds zorgen over de werkelijke voedingswaarde van voedsel. Voedingsstoffen zouden in de eerste plaats moeten komen uit het voedsel dat we eten, maar het wordt steeds moeilijker om voedsel te vinden dat niet in voedselarme bodems wordt verbouwd. Decennia van slechte landbouwpraktijken putten de voedingsstoffen uit die nodig zijn voor een optimale gezondheid en welzijn.

Daarom is de inname van voedingsstoffen belangrijk.

Voedingssupplementen zijn ontworpen om zowel essentiële als niet-essentiële voedingsstoffen te leveren die niet via de voeding kunnen worden verkregen. Voedingssupplementen, ook wel voedingssupplementen genoemd, vormen een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd gezondheidsregime en kunnen aanzienlijke gezondheidsvoordelen opleveren. Ze kunnen voedingstekorten helpen corrigeren en het immuunsysteem versterken, en er is groeiend wetenschappelijk bewijs dat de voordelen van voedingssupplementen en hun rol bij het behouden van een optimale gezondheid ondersteunt.