Business

40 inch rood Japans Katana-zwaard W Dragon Tsuba en schede review

Dit 40 inch rode Japanse Katana-zwaard met Dragon Tsuba en schede is een geweldige aanvulling op je zwaardcollectie of kan een geweldige keuze zijn als je eerste zwaard. Dit is een wapen dat in honderden jaren Japanse krijgersgeschiedenis is gestapt. De geschiedenis van het katana-zwaard loopt vrijwel parallel met de geschiedenis van de Samurai, de krijgersklasse, die een strikte code volgden die hun leven regisseerde genaamd “Bushido”.

De weg van de krijger

Deze code – Bushido – is losjes vergelijkbaar met de Code of Chivalry die rond dezelfde tijd in de geschiedenis door Europese middeleeuwse ridders werd omarmd. De filosofie zie hier benadrukte het belang van een leven van loyaliteit en soberheid, terwijl je vechtsporten beheerst en eervol leeft tot je sterft. Het samoeraileven werd getypeerd door deze filosofie te omarmen en gepersonifieerd door zwaardvechten waarin de katana een belangrijke rol speelde.

Gebonden aan de individuele geest

Een voorouder van dit 40 inch rode Japanse Katana-zwaard met Dragon Tsuba en schede werd verondersteld spiritueel verbonden te zijn met de individuele eigenaar. De speciale katana zou specifiek individueel worden gemaakt voor een Samurai-krijger die een familie-erfstuk zou worden, samen met de bijbehorende wapens van een wakizashi (kort zwaard) en een tanto (dolk). Dit zwaard ontstond in de 16e eeuw als het favoriete wapen van de Samurai krijgersklasse. Het gaat meestal gepaard met een shoto, of een kort zwaard zoals een wakizashi of een dolk, bekend als een tanto. Samen staan de twee bekend als daisho, trots gedragen door een Samurai-krijger die zowel eer, sociale status als de ziel van de drager vertegenwoordigt.

De daisho (lange en korte zwaarden) omvatten de snijdende en snijdende katana, samen met de dichtbijstekende wakizashi of tanto die ook werden gebruikt bij rituele zelfmoord of seppuku. De katana werd gedragen door de krijger met de snijkant naar boven gericht. De eigenlijke manoeuvre voor het tekenen en snijden van ofwel de katana werd een kunstvorm die bekend staat als iado, waarvan de beoefenaars er meerdere jaren over doen om de beweging onder de knie te krijgen.

Onderscheidend uiterlijk

De katana is een slank, gebogen, enkelzijdig mes met een ronde of vierkante handbescherming die bekend staat als een tsuba. Het heeft een lange handgreep die het mogelijk maakt om met twee handen te hanteren. De tsuba is een brandpunt voor het versieren van het zwaard en het 40 inch rode Japanse Katana-zwaard met drakentsuba en schede draagt een tsuba met een ontwerp met een drakenthema. Veel traditionele tsuba’s zijn gemaakt met unieke ontwerpen die speciaal zijn gemaakt voor de eigenaar van het zwaard. Deze ontwerpen kunnen de familiegeschiedenis van de eigenaar weerspiegelen of sierlijk zijn ontworpen als een belangrijke indicatie van de macht en sociale status van de eigenaar.

Hoewel originele tsuba’s werden gemaakt om niet als handbeschermers te dienen, was er een periode van ongeveer 1600 tot het midden van de late jaren 1800 toen relatieve vrede in het rijk leidde tot meer fabricage van ceremoniële katana’s waarin zachtere metalen zoals goud in tsuba werden geïntroduceerd. ontwerp en creatie. Het hier beschreven product heeft ook een rood gekleurd 10,5 inch handvat van imitatie vissenhuid met een totaal 28 inch lang mes.